Paradiset på jorden

2013-09-29 @ 10:41:00
Sitter och drömmer mig tillbaka till Cypern där jag var i augusti. Det var verkligen som ett paradis! 38 grader i skuggan, nästan 100% molnfritt, suuupergod buffé med olika teman varje dag, trevlig kvällsunderhållning och massa mer. Nu när höstkylan definitivt har nått Sverige så värmer dessa bilder lite i hjärtat!

Magi

2013-09-29 @ 09:58:00

Oh happy weekend

2013-09-29 @ 02:21:24
Hittills har min helg varit väldigt bra måste jag säga! Hade en suuupermysig fredagkväll/natt igår, och idag har jag hunnit med att träffa två efterlängtade vänner. Imorgon har vi kalas för lillfia här hemma, då väntas tårtbak för min del! Dock gillar jag inte tårta något särskilt själv, så är mest lycklig över den exotiska plankan som vi vuxna ska få smaska på. Mums! 
 
På måndag ska jag äntligen på astmakontroll, jag var förkyld sist jag hade en tid bokad. Förhoppningsvis har jag astmamedicin inom en snar framtid så jag kan ta ut mig så mycket som jag faktiskt vill nu när jag joggar ganska mycket. Har börjat en 8 veckors challenge på RunKeeper appen, toppenbra!
 
Nu måste jag sova. Är uppe alldeles för sent nu när jag är arbetslös, men det är sjukt lätt hänt. Puss
 
 

I owl you

2013-09-29 @ 01:54:00
             
               
         
Jag dööör åt hur söta dessa inredningsgrejer är! Har börjat tyckt mycket om uggletrenden på sistone, så sött.
Allt detta kommer från H&M Home.

-

2013-09-27 @ 15:15:40
Halvt galen som jag är beger jag mig nu ut på en springtur i regnet! Go Jennifer!



Sminkprodukter

2013-09-27 @ 01:35:00
Eftersom det är efterfrågat tänkte jag nu lägga ut vilka skönhetsprodukter jag använder! Skulle vilja göra en video, men har dessvärre ingen bra kamera. Så det fick bli bilder!
 
BAS
Anti Shine Mattifying Powder, Isadora - Detta puder använder jag varje dag som bas! Det har en mattgörande effekt, vilket är toppen om man har problem med glansig T-zon (som jag tyvärr har). Finns i 4 olika nyanser. Håller helt okej bra, behövs bättras på mot kvällen om man varit igång hela dagen. Hittills överlägset bäst effekt mot glansig hy av de puder jag provat!
 
Super Stay 24hr concealer, Maybelline - Superbra flytande concealer som jag använder under ögonen och på acne/mindre rodnader i ansiktet. Finns i 2 nyanser (light och medium). Jag brukar skifta mellan dessa nyanser beroende på årstid och därmed hur brun jag är i ansiktet. Håller hela dagen!
 
Super Stay 24hr foundation, Maybelline - Denna foundation är, som ni säkert förstår från namnet, från samma serie som concealern. Jag använder nästan aldrig foundation till vardags, då jag inte gillar att känna mig så "tungt" sminkad i ansiktet. Så denna kommer mest till användning vid speciella tillfällen och typ när jag vill känna mig lite extra piffad. Den täcker bra, det behövs bara ett tunt lager. Håller även bra enligt mig, jag brukar aldrig behöva bättra på med foundation utan bara puder. Jag har nyansen "sand", men den finns i flera andra nyanser.
 
Bronzing Powder, Isadora - Ett mattgörande bronzingpuder som jag använder för att skapa lite nyans och lyster i ansiktet. Jag applicerar det med en vanlig rouge/puderborste. Först vid kindbenet, sedan upp vid sidorna av pannan. Sedan applicerar jag vid näsvingarna och näsbenet med en smal, vinklad borse från Kleancolor för att näsan ska se lite smalare och mer definerad ut. Jag avslutar med att svepa lite puder över hela ansiktet så övergångarna inte blir så tydliga.
 
Professional Powder rouge, Pot Of Gold - Ett ganska mörkt, lite skimrande rouge som jag sveper över käkbenen och kinderna efter att jag applicerat bronzingpudret.
 
ÖGON
Mega volume collagen 24h mascara, L'Oréal Paris - Denna mascara är suuuuuperbra!! Utan tvekan den bästa jag testat. Toppen för dig som har en naturlig längd på dina fransar men som behöver lite hjälp på traven med volymen. Håller hela dagen utan att kladda eller smula.
 
Ögonfrans/ögonbrynsborste och ögonfransböjare, H&M - Ett MÅSTE om man vill få till fina fransar! Jag brukar böja fransarna två gånger innan jag applicerar mascara, sen en gång försiktigt när mascaran torkat. Då blir fransarna superlånga!
 
Kajalpenna, Laura Key - En kajalpenna som jag faktiskt fick som prov när jag köpte en SOLO tidning på Arlanda. Funkar toppen!
 
Ögonbryn
Eyebrow lifter hightlighting pen, Isadora - DEN BÄSTA UPPFINNINGEN PÅ JORDEN!! Du "målar" med denna penna under ögonbrynen för att skapa en highlitereffekt. Efter att jag målat så "suddar" jag med en liten, rund ögonskuggspensel från H&M (den till höger på bilden) för en mer naturlig finish. Innan jag upptäckte denna penna så brukade jag highlighta med en ljus ögonskugga, men detta håller verkligen mycket bättre! Rekommenderas varmt!
 
Eyebrow liner dark brown, H&M - Jag, precis som mååånga andra, använder mig av H&Ms ögonbrynspenna när jag fyller i mina ögonbryn. Huvudsakligen för att den är så billig, kostar typ 30 kr. Jag som behöver ganska mycket hjälp på traven till mina stackars bryn är tacksam att det finns en så bra budgetvariant av ögonbrynspenna. Det enda minuset tycker jag är att den lätt blir lite kladdig om man inte är försiktig, och det finns bara två nyanser. Men duger helt klart!
 
Det här är alltså vad jag använder mer eller mindre varje dag. Till fest har jag ibland ögonskugga och/eller lösögonfransar. På läpparna har jag i princip aldrig något då jag inte gillar det så mycket!
 
Fler inlägg kommer med skönhetsprodukter, jag ska visa vilken rengöring jag använder, vilka hårprodukter samt vilka nagelvårdsprodukter. Så ha lite tålamod så kommer det snart! :)
 

 
 


Gohjärta

2013-09-25 @ 19:01:00
Igår fyllde min syster hela 5 år!! Galet vad tiden går.
 
Idag är jag barnvakt åt henne. Har precis lagat pannkaka med sylt och grädde som hon mumsade i sig, och nu sitter hon och tittar på fåret shaun. Skön onsdag!

Beanie by H&M

2013-09-24 @ 13:09:37
Jag har letat så länge efter såna här korta, enkla beanies... och igår fann jag dem på H&M! Snygga va? I know right. De blir dina för endast 49:- st.
 
 

Svar på kommentar

2013-09-23 @ 23:45:28
 
Hej! Tack för din kommentar :) Jag är ledsen att du inte fått svar tidigare, men har varit så inaktiv på bloggen fram tills för ungefär en vecka sedan, så det är därför! Jag har faktiskt tänkt visa vilka skönhetsprodukter jag använder ett tag nu då jag älskar att tipsa om saker här på bloggen. Så jag lovar att ett sådant inlägg kommer framöver! Jag vet inte om det blir bilder eller en video, men det kommer något av det iallafall! Kram

2013-09-23 @ 02:04:00
Detta är, och kommer troligen alltid vara, den mest underbara och lyckligaste videon på hela jorden för mig.
EN GÅNG EN ÄLVA ALLTID EN ÄLVA!

-

2013-09-23 @ 01:37:16
Det är så underbart när man blir påmind om hur fantastiska vänner man faktiskt har. Fick precis det finaste smset någonsin av en vän som gav mig världens självkänslaboost! Vänner och familj är det absolut viktigaste man har här i livet, med hjälp av dem klarar man det mesta. 
 
Något man även inte får glömma; musiken. Hamnar lätt där på topp 3 listan över saker man behöver för att orka andas. Jag hoppas inte det blir långtråkigt med all musik jag länkar här på bloggen, men det är lite mitt sätt att uttrycka mig för stunden när orden inte räcker till. Jag lever livet genom musiken, jag tänker i toner och textrader när jag går längs gatorna och upplever olika saker i livet. Precis som i min egen bubbla. Det är ett stort frågetecken för mig varför jag inte fick en bra sångröst när jag är såhär pass passionerad i musiken. Det finns så mycket som jag vet att jag skulle kunna uttrycka genom att skriva egna låtar och framföra dem, som jag inte på långa vägar lyckas uttrycka i vardagslivet. Jag vet att det aldrig kommer hända, men drömma kan man alltid göra!

I don't like sundays

2013-09-22 @ 18:59:00
Hejhallå världen! Är riiiiiktigt seg denna söndag. Sov alldeles för länge imorse så har känt mig lite som en vandrande zombie hela dagen. Har fått lite tvättning gjord iallafall, och annat smått hushållsgöra. Ska snart iväg till stan för en fika med Linus, så det ska bli skönt att få komma ut iallafall. Hörs mer senare ikväll om jag inte somnat stående!
 

Med facit i hand

2013-09-21 @ 13:03:00
 
Nytt, fräscht från Looptroop! 

Höstoutfit

2013-09-20 @ 15:29:00
Dör vad snyggt!

Friday I'm in love

2013-09-20 @ 14:25:24
 
Äntligen fredag hörni! Fredag är utan tvekan bästa veckodagen enligt mig. Alla är på så bra humör för man har hela helgen framför sig. Det är alltid så glatt här hemma också, för pappa kommer hem från Norge på fredagar. Så vi äter alltid god mat och sitter och pratar och skrattar åt veckan som varit. Så härligt!
 
Idag ska jag dock hem till Jannica för tacomys med världens finaste, bästa tjejer, vilket är minst lika bra! Några saknas dock då de befinner sig på andra sidan jordklotet, men det tar vi igen när de kommer hem!
 
Just denna fredag började förresten ovanligt bra, då jag hade fått min lönespec på mailen när jag vaknade. Jag fattar inte hur, men hade heeeelt lyckas glömma bort att jag ju inte fått betalt för det jag jobbade i augusti ännu! Så lyckan är ju total kan jag lova. Kanske får mina Dr.Denim och nya skor trots allt? ;)
 
Hoppas ni får en härlig fredag, det ska jag ha!

 
 

Höstiga äppelcupcakes

2013-09-19 @ 23:01:00
 Detta recept har jag lånat från mariasbakgladje.blogg.se, som var på blogg.se:s förstasida härom dagen, men jag har ändrat receptet litegrann. Jag brukar nästan alltid göra det när jag bakar, delvis pga vad jag själv gillar och delvis för att sätta en egen touch på det hela! Så här kommer min version av receptet (det blev suuuuupergott!):
 
ÄPPELCUPCAKE (ca 14 st)

2½ dl mjöl
3/4 tsk kanel
½ tsk bikarbonat
1/4 tsk malen nejlika
½ tsk kardemumma
1½ dl socker
½ dl ljus sirap
2 ägg
2 dl äppelmos
 
Blanda alla torra ingredienser utom socker i en bunke. Vispa socker och ägg pösigt. Rör ner äggblandningen, sirap och äppelmosen i de torra ingredienserna. Fördela i formar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 min.
 
BUTTERMILK FROSTING
 
2½ dl mjölk
5 msk vetemjöl
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
1½ dl socker
200 g rumstempererat smör
 
Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Värm på medelvärme och rör om hela tiden tills mjölken tjocknar. Detta tog bara någon minut för mig. Låt den redda mjölken svalna till rumstemperatur.
 
Vispa smör och socker "vitt" och smidigt. Blanda sedan ner vaniljpulvret och mjölkkrämen, vispa med elvisp tills krämen får ungefär samma konsistens som tjockvispad grädde. Ställ sedan frostingen i kylen i ca 40 min.
 
När kakorna svalnat kan du spritsa eller breda över frostingen. Toppa gärna med lite kanel och en bit äpple.
 
Klar att avnjutas!
 
 
 

Walk that walk

2013-09-19 @ 18:54:19

Promenad i solnedgången! Det luktar höst i luften, så härligt!

-

2013-09-19 @ 16:13:07
How could your hair
Have the nerve to dance around like that, blowing?
And how could the air
Have the nerve to blow your hair around like that?

Space leggings

2013-09-19 @ 15:55:00
Jag har så sjukt svårt att bestämma mig för vad jag egentligen tycker om denna trend. På ett sätt känns det ballt och på ett sätt helt crazybananas. I vanlig ording vad det gäller mode med andra ord. JFR.se har precis fått in lite olika spaceleggings för en inte så farlig peng, så är rätt sugen att beställa hem. Men gillar jag dem verkligen..? Hmm... oklart! Vad tycker ni?
 

 
 
 
 

iOS7

2013-09-19 @ 15:23:06
 
 
Ni som uppdaterat eran iPhone, vad tycker ni om iOS7? Själv har jag lite blandade känslor, älskar vissa saker men andra gillar jag inte alls. Vad tycker ni är fördelarna/nackdelarna?
 
Blogg.se appen verkar fortfarande fungera för mig iallafall trots att det stod att den inte skulle det. Grymmers!

Två favoriter just nu

2013-09-18 @ 22:46:00
 
 
 
 
 
 

Dr.Denim

2013-09-18 @ 22:33:00
 
Jag, som många andra, bokstavligen talat lever i mina Dr.Denim jeans. Jag älskar modellen "Kissy" som även är den populäraste vad jag vet, med tight passform och låg midja. Det finns seriöst inga skönare jeans än dessa!! Sedan jag köpte mitt första par har jag inte kunnat använda några andra, helt underbara.
 
Just nu cravar jag dessa två färger soooo bad. Hur snygga seriöst?! De vinröda är så härligt höstiga och zebramönstret känns så ballt och rätt just nu. Om jag hade pengar säger jag bara!! Kliar i fingrarna ;)

18/9

2013-09-18 @ 14:39:44
Saknar er tjejer!!
 
Jag sitter just nu och letar jobb för fullt, börjar bli så sjukt less på att vara arbetslös så det finns inte. Jag är verkligen en sån person som blir fullkomligt galen av att inte ha någonting att göra om dagarna. Jag känner som mest mening med vardagen när jag gör nytta på ett arbete liksom, det är lite det jag lever för. Önskar så mycket att någon bara kunde ge mig en chans liksom! Det är så sjukligt höga krav på även de enklaste arbeten nu för tiden, man ska ha erfarenhet hit och dit även fast man skulle klara jobbet utmärkt utan. Det är tuffa tider faktiskt, speciellt här i Gävle. Jag var till arbetsförmedlingen härom dagen och hörde om de kunde sponsra en baristautbildning så man lättare kan få caféjobb, men icke... Så the struggle continues. Vill bara ha sommar igen med underbara kvällar med världens bästa vänner!
 
Såg btw sjukaste grejen igår! Satt och kollade på massa YouTubeklipp och hamnade helt random på en dokumentär om den smalaste/mest anorektiske kvinnan i världen, och hon berättade hur unga tjejer hade mailat till henne och på fullaste allvar frågat om tips hur man blir lika smal som henne. Hur sjukt är inte det?! Världen är verkligen upp och ner alltså.... Blir så ledsen när jag ser sånt. Dagens samhälle är tufft att leva i och den press som ställs på oss unga är nästan svår att förstå. Jag säger inte att det var bättre förr men det är inte särskilt lätt nu heller...
 
Nu måste jag fortsätta arbetssökandet. Lucky me va? Hörs sen!

A girl sure can dream

2013-09-17 @ 14:34:00
 
Är sååå sugen på dessa sneakers. Så sjukt snygga! Dock kostar de 699 så det är inget jag vågar investera i nu när jag är arbetslös.... But a girl can dream, right?

HAHAHA

2013-09-15 @ 20:52:47
Visst att jag bara varit arbetslös i 3 veckor, men känner redan igen mig SO BAD i det här hahahaha, sjukt kul!
 

Sheer love

2013-09-14 @ 14:26:48
Pappa kom hem med denna från Arlanda. Lycka!!




Girly ~♥~

2013-09-13 @ 00:24:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hit me, kick me, you can never break me

2013-09-12 @ 18:04:23




6 km powerwalk/joggning avklarat!

Back on track?

2013-09-12 @ 14:44:30
Igår satt jag och läste massa gamla blogginlägg och blev därmed påmind om hur kul det är att gå bak och bli påmind om vad man gjorde för nåt år sedan! Plus att jag ser att det fortfarande är några som faktiskt hittar hit. Så jag ska försöka börja blogga aktivt igen! How great is that?
 
Just nu sitter jag och försöker få Looptroop bokade till Gävle. Blir tokig på deras turneschema för Gävle är ALDRIG med. Så kände att jag får ta tag i saken själv. Vi får se hur det går, om jag inte lyckas har jag åtminstone försökt! Vore så grymt om de kom hit!
 
Vad händer annars då? Inte mycket ska jag säga. Har jagat äckliga bananflugor i flera dagar nu. Testade göra en sån där fälla med vinäger, honung och diskmedel, men de lät sig inte luras. Så vad gjorde jag? Dammsög upp dem helt enkelt, hahaha. Jag och mamma kom underfund med igår att det är på min balkong de lägger ägg, så jag kommer inte kunna ha öppet förrän de försvunnit. Så jävla drygt!!! Men med tanke på att jag dammsög upp ca 500 st (utan att överdriva) igår, så har jag hellre lite varmt och instängt i rummet. Vidriga små liv :(
 
Här kommer en gammal goding iaf i den sanna Looptroopanda jag befinner mig i! 

Färgbomb!

2013-09-11 @ 14:08:47
Klickade hem en färgbomb från Revlon igår, nyansen 600 "fire red". Det stod mellan den och nyans 500 "purple red" men bestämde mig tillslut för 600. Får hoppas det blir bra! Lägger ut resultat senare!




RSS 2.0