Färgar håret

2012-04-30 @ 17:06:39

Jag sitter just nu med hårfärg i, 10 min kvar tills jag ska skölja. Mocka/chokladbrunt ska det bli! Det ser väldigt mörkt ut på bilden men i ljus ser det ut som en fin varmbrun färg! Så jag håller tummarna ;)


Frukost i solen!

2012-04-29 @ 13:07:07

Inte helt fel :D


-

2012-04-27 @ 23:05:31

God kväll kära läsare!

Vad har ni för er en fredagskväll som denna?:D Själv sitter jag och kollar på slutet av BB och har precis målat naglarna. Typ standard, haha. Det har varit superskönt att vara hemma och vila hela dagen idag då jag hade en undersökning på sjukhuset imorse som krävde att jag bara fick sova ca 3 timmar inatt. Som tur är hade jag Arni här som såg till att jag inte somnade förren strax efter 4 haha. Men på grund av det så blir det nog en redig sovmorgon imorgon, guuuud så skönt!


13 månader

2012-04-27 @ 18:03:31

Idag har jag och min älskade pojkvän varit tillsammans i hela 13 månader! Herregud va tiden går säger jag bara! Och jag måste bara säga det, att jag är så inåt h*lvete lycklig. Jag har aldrig någonsin varit ens i närhet av såhär ärligt riktigt lycklig med någon. Jag blir helt varm i hela kroppen bara jag tänker på hur underbar han är. Han, MIN Arni. Bara bara min. Så jävla underbar känsla, att veta att vad vi än går igenom själv så tar vi oss igenom det tillsammans. Vi blir starkare tillsammans för varje dag som går och det känns bara så sjukt bra. Istället för att man ledsnar ju mer tiden går, så får vi mer känslor för varandra. Nu kanske vissa tycker att det här är en jättedryg text men jag måste fan bara få säga att JAG ÄR SÅ JÄVLA KÄR OCH LYCKLIG!! Punkt!

För mig är du jordens vackraste och underbaraste människa <3


25/4

2012-04-25 @ 22:31:06

Hej på er alla fina!
Jag har precis varit på yoga, som var superskönt. Jag provade på fortsättningskursen (går grundkursen just nu med mamma). Det var en väldigt givande lektion iallafall, och jag lärde mig mycket som jag kan använda i grundkursen för att ta till mig yogan ännu mera. Nu sitter jag och kollar lite på BB och ska väl sova snart. Man blir så seg efter yogan!

 


Kom sommarnätter under stjärnor kom

2012-04-25 @ 13:22:50

Jag steg och föll med skjutna vingar,
genom glass-slott i aprilskyar
Och fjädergrottor överallt,
har sett de bästa moln

Men nu skymmer de solen,
de regnar och snöar på varenda en
Och allt jag borde ha gjort men,
moln kom i vägen

Jag har sett på moln från båda sidor nu,
från in och ut
Och ändå ser jag nu,
bara moln-illusioner
Nu minns jag,
har aldrig förstått mig på moln
Inte det minsta

Kom sommarnätter under stjärnor, kom,
med ensamheter dagen om
Om du behöver den finns aldrig gryningen,
har sett hur kärlek vunnit

Försvunnit och förlorat,
och du lämnar nån skrattande när du gått
Och om du brydde dig, säg inte till nån,
ge inte bort dig själv

Jag har sett kärlek från båda sidor nu,
från att ge och ta
Och ändå ser jag,
bara kärleks-illusioner
Nu minns jag,
jag förstår inte kärlek
Inte det minsta

Och jag skulle ha ringt dig ikväll,
men handen fastnade framför mig
Och jag skulle sagt "jag älskar dig",
men stolthet kom i vägen

Och du eller jag, vem är konstigast?
är det bara jag som förändrats?
Ja, nåt är borta, men nåt hittas,
varje dag

Jag har sett livet från båda sidor nu,
från upp och ner
Och ändå ser,
jag bara livs-illusioner
Men nu minns jag,
jag förstår inte livet
Inte det minsta

Har sett allt från båda sidor nu,
från in och ut
Och ändå ser jag nu,
bara illusioner

Everything reminds me of you

2012-04-25 @ 00:26:41

Nu är det dags att sova för min del, jag borde egentligen ha lagt mig mycket tidigare idag då jag har nationellt prov i svenska HELA dagen imorgon... Uscha. Hoppas verkligen det är något roligt ämne så att man kan få till något bra och kanske intressant att skriva.

Längtar till torsdag då jag äntligen får gosa med mitt hjärta, saknar honom så hjärtat värker varje dag vi är ifrån varandra.


Myser

2012-04-24 @ 22:31:18

Sitter och myser girlystyle till BB!


Raynauds fenomen

2012-04-24 @ 20:10:55

Det här inlägget är ett lite ovanligt inlägg, då jag tänker berätta en sak om mig själv som många inte vet. Jag skriver om det för att folk runt omkring mig (t.ex. klasskamrater) ska ha förståelse för det och för att informera andra som kanske lider av samma sak men inte vet att det är en diagnos.

Jag lider av en sjukdom som kallas för "Raynauds fenomen", även kallat "vita fingrar". Det innebär att när mina händer eller fötter utsätts för kyla så krampar blodkärlen i fingrarna och tårna så att jag inte får något blod i dem. På en "vanlig" person så vidgar sig blodkärlen vid kyla, medan de krampar hos en person med Raynauds fenomen. Det gör att fingrar och tår blir kritvita och domnar bort, vilket gör fruktansvärt ont. Det sticker i fingrarna och tårna nå fruktansvärt. Ni vet ungefär som när man vaknar och har sovit med hela sin tyngd på armen, så att den domat av helt och det sticker jätteobehagligt i den? Ungefär så känns det. Har man Raynauds fenomen så måste man vara väldigt försiktig vintertid, speciellt när det är "ruggig" kyla ute. Denna sjukdom kan nämligen vara väldigt allvarlig om man inte är försiktig, då man kan behöva göra akut amputering av fingrarna eller tårna om man inte ser till att värma upp dem ganska snart. Har man t.ex. en ring som sitter tajt och täpper till blodkärlen ytterligare på ett finger, så måste man omedelbart ta av den, annars finns det risk att fingret "dör". Det låter superhemskt, men så illa är det faktiskt. Det är väldigt besvärligt för oss drabbade att göra även de enklaste saker när det är kallt ute, så som köra bil, vara ute i skogen (t.ex. på en friluftsdag), hålla i hundkoppel osv. Spänner man händerna eller fötterna i kyla så är risken extra stor att blodkärlen börjar krampa, t.ex. om man stått länge och väntat på bussen och sedan får stå upp i bussen och hålla i sig i en av stängerna. Då blir mina fingrar alltid vita. Jag har även behövt åka hem mitt under en friluftsdag då det regnade och var riktigt ruggigt, vi höll på att bygga vindskydd och lite sådana saker. Då blev både fingrar och tår kritvita trots att jag hade både ullsockar och två lager vantar, så jag blev tvungen att ringa efter skjuts. Sedan tog det ungefär 30 min att värma upp dem igen fast jag drack té och hade både tofflor och vantar och en filt över mig. När händerna och fötterna återfår värmen blir de röda, och fingrar och tår blir blåaktiga (se bild 4).

Man vet inte vad Raynaulds fenomen beror på, men man vet att det till viss mån är ärftligt samt att det drabbar betydligt fler kvinnor än män. Ca 20% av Sveriges kvinnliga befolkning har diagnosen medan endast 2% av alla män har det. Jag personligen har ärvt det av min pappa. Det enda man kan "göra åt" sjukdomen är att ta blodkärlsvidgande mediciner, men de kan göra att blodtrycket blir lägre. Jag har redan lite för lågt blodtryck så jag vågar därför tyvärr inte ta några sådana mediciner.

Jag hoppas att ni som inte vetat om detta tidigare nu kan ha lite förståelse för hur besvärande det faktiskt är, och att om jag måste åka hem från någon aktivitet under kyla så är det inte för att jag "fryser lite" utan att jag faktiskt har en sjukdom som är fruktansvärt jobbig.

Här är några exempel på hur det kan se ut:






Varm choklad

2012-04-24 @ 09:49:32

Börjar morgonen med en kopp varm choklad, mums!


Oldies

2012-04-23 @ 20:36:04
Måste bara länka den enda av mina spellistor som jag är grymt nöjd med!! Det är en lista fullsmockad med gamla goa låtar för oss 90talister. Nostalgi så det är inte klokt åt det!

Klicka hääääääär för att komma till listan :D

23/4

2012-04-23 @ 20:07:32
Hej på er!

Livet som 18 åring
rullar på ;) Haha nej jag skojar bara. Jag sitter just nu och kollar på Two and a Half Men och försöker göra en uppgift till kursen Småföretagande. Det går lite sådär då det är lite jobbiga frågor som man ska ha en åsikt om, lite obekväma situationer och sådär som man måste tänka till om. Såna skoluppgifter kan jag tycka är jättejobbiga då jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Tycker ibland att allt låter "fjantigt" typ, men vet att det oftast är i mitt huvud bara. Aja nog om det, jag vet ju att det måste göras.

Senare ska jag och mamma kolla på "Inför Eurovision 2012", vilket vi brukar göra varje år. Där går de igenom bidragen som ska tävla i Eurovision Song Contest, det är faktiskt mycket roligare att kolla på den riktiga finalen om man sett det för då vet man lite bakgrundsfakta till alla låtarna. Kl 21.00 på SVT1!

Pussss



Kvällen igår

2012-04-22 @ 02:06:51

Hade supertrevligt igår med bästa brudarna! Fick diverse härliga presenter haha, *hemlis* ;) tack tjejer för en rolig kväll och presenterna!


Trött tjej!

2012-04-20 @ 10:44:21

Jag försov mig precis nästan 4 timmar hahaha, sopslut! Ska till skolan på eftermiddagen iallafall sen ikväll blir det utgång med tjejerna för att fira mig ;)


-

2012-04-18 @ 15:33:24

Sitter just nu och väntar på Arni som är påväg hit. Han har köpt en present till mig och jag har verkligen inte en blekaste vad det är för nåt! Spännande :D senare ikväll ska vi ut och äta på restaurangen Meat!


Kombinerad platt/locktång

2012-04-18 @ 13:24:03

Jag testade precis att locka håret med min nya platt/locktång som jag fick i morse. Visst blev det bra?! Har aldrig provat locka håret med en plattång förut då det inte går med min gamla. Jag är grymt nöjd iallafall, men dröjer nog ett tag innan jag får in tekniken, för jag fick stå ganska länge nu innan det blev bra!

 


Idag är det min dag!

2012-04-18 @ 06:53:30


Hahaha

2012-04-17 @ 22:27:47

Kom precis på mamma med att stå och slå in presenter till mig hahaha BUSTED!! Blev lite awkward men som tur är hann jag inte se vad det var. Smart hon är som inte säger åt mig att jag inte kan komma ner när hon står i köket haha!


<3

2012-04-17 @ 14:28:25

Idag har varit en sjukt givande dag. Tänker inte skriva hur här på bloggen men jäklar vad jag har lärt mig saker om mig själv idag. Det är så skönt när man känner att man sakta men säkert hittar sig själv på nåt sätt. När man stannat upp och med lite omsorg sett över ett och annat.

Ta hand om er själva! Du är den viktigaste personen i ditt liv, inser man inte det så börjar man sakta men säkert att tyna bort.

Puss och kram


17/4

2012-04-17 @ 08:12:04

Godmorgon på er!
Nu börjar min sista dag som minderårig, hjälp!! Har inte varit såhär förväntansfull inför en födelsedag sedan jag fyllde ungefär 10. Men samtidigt känner jag mig nästan livrädd. Måste till banken sen och byta kontotyp och fixa bankdosa och allt sånt där vuxet. Så mycket ansvar! Men det är ju skönt det också, att bli lite självständig ;)

Jag har börjat denna sista dag med att äta frukost och ska snart kila iväg till körskolan. Superskönt att jag inte har några lektioner idag eftersom jag var hängig hela dagen igår. Vad ska ni andra göra idag?


Stå på er tjejer!

2012-04-16 @ 23:32:43
Snälla, titta på detta! Jag blir så glad så fort NÅGON säger NÅGONTING om det här. I stort sätt alla bara sitter och håller tyst om det även fast vi lever i det allihopa. Det är ju så sjukt? Hur lång tid ska det dröja innan vi börjar protestera mot idealen tjejer? Jag menar på riktigt? Jag försöker själv sakta men säkert göra det mer och mer iallafall. Lite komiskt att medan jag skriver det här så ser jag att reklamen för Coca-Cola Light är på TV, ni vet den där när tjejerna är typ barbiedockor? Förut drack jag endast light läsk, men nu har jag börjat dricka vanlig. Det känns lite som att jag gör det bara för att jag blir så förbannad över alla dessa oskrivna regler som vi tjejer har. Vill jag ha vanlig läsk så vill jag fan kunna dricka det utan att folk ifrågasätter det. Nu råkar ju jag tycka helt ärligt att light läsk är gott, men jag klarar knappt av att dricka det längre, just för att det typ förväntas av oss tjejer.

Varför har inte skolor föreläsningar om det här sjukt stora problemet som tar livet av tjejer, och killar med för den delen? Varför tycker man att det är viktigare att föreläsa om t.ex. könssjukdomar? Att ha en ätstörningar är väl minst lika vanligt som att ha en könssjukdom? Om inte ännu vanligare. Nej usch jag förstår inte detta. Stå på er tjejer! Ingen människa kan tåla hur mycket som helst. Våga be om hjälp om ni behöver det!

"Att visa sig svag kan ibland vara det vackraste som finns".




Miracle Nails #3

2012-04-16 @ 20:04:28

Kolla vad fina mins naglar börjar bli!!! Lätt bästa nagelstärkaren jag någonsin provat, så värd 100 kr!


Sjuk

2012-04-16 @ 12:00:46

Jag vaknade i natt och kallsvettades med hjärtklappning och ett fruktansvärt illamående. Imorse såg jag även att jag hade feber så blev hemma från skolan idag... Supertråkigt, hade faktiskt sett fram emot att gå då vi haft lov i en vecka nu. Men det är väl viktigare att vila, speciellt eftersom jag fyller år om 2 dagar!! Fyfan om jag är sjuk då, får inte hända...... Brukar ha sån fruktansvärd otur med när jag blir sjuk, seriöst alltid när jag ska göra nåt kul. Men får hoppas på det bästa :)
Just nu sitter jag iallafall och dricker lite kaffe och kollar på Top Model. Måste se till att göra lite skolarbete idag med då jag missar i skolan idag!


Hockeymys

2012-04-12 @ 19:54:56

Sitter just nu och myser i soffan med min älskling! Vi kollar på matchen och äter hallonsorbet. Superskön torsdagskväll


9/4

2012-04-09 @ 20:12:57

Hellllo!
Idag har jag varit iväg till Valbo med mamma, vi han med både Owe Janssons och köpis. Jag körde hela vägen dit och hela vägen hem, felfritt! Jag är grymt stolt över mig själv, det är så skönt när man märker förändringar i sin körning tycker jag :)
Tyvärr så hittade vi inte särskilt mycket i köpis även fast jag provade typ tusen olika kläder.... Det jag fick med mig hem var endast leggings och en mysig filt (bilden). Nu ska jag hoppa in i duschen så vi hörs senare!


Äppelpaj

2012-04-08 @ 19:38:15

Har precis bakat en äppelpaj med min älskling, supergott blev det!

P.s. Tack för kommentarerna!


Naturligt vs plattat

2012-04-07 @ 12:47:47

Hahaha kolla skillnaden på mitt hår när det är oplattat/plattat!!! I love you straightening iron <3


Påskafton

2012-04-07 @ 10:31:54

Godmorgon och glad påsk på er!
Jag sitter just nu och äter frukost och läser tidningen, skön start på dagen. Senare ska min familj iväg till mormor och morfar där det bjuds på påskmat! Även mina kusiner och min pojkvän ska dit så jag tror det blir supermysigt. Ett stort plus är också att min bror är här, han bor i Eskilstuna annars. Kul att ha alla samlade :)

Hur ska ni fira, om ni ska fira?

Kram


4/4

2012-04-04 @ 16:14:06

Hola!
Jag har precis varit och hämtat ut min bettskena hos folktandvården och sitter nu i solen och väntar på bussen. Ska bli intressant att se hur många liter saliv det kommer vara på kudden imorgon bitti haha ;) kommer bli superovant, men hellre det än att vakna med denna satans huvudvärk och nackvärk varje dag!


Arni Helgason

2012-04-04 @ 00:26:04
Den underbaraste människan jag någonsin haft turen att ha i mitt liv. Jag är så tacksam för dig älskling ♥

-

2012-04-04 @ 00:08:50


Robinsonspelet

2012-04-03 @ 19:47:07
Jag har precis klarat ut ett spel som jag spelade som liten, Robinsonspelet! Jag lyckades aldrig klara ut det när jag var liten för jag fattade aldrig hur man skulle rädda Fredag från dedär kannibalerna. Men nu när jag hittade det (lite äldre och klokare) så har jag äntligen klarat ut det ;) Inser nu i efterhand att jag som liten bara klarade ca 50% av spelet haha... Men älskar att spela gamla barnspel!


3/4

2012-04-03 @ 14:01:03

Godmorgon!
Idag är jag ledig så jag tog mig en rejäl sovmorgon och har nu suttit framför TVn i några timmar och ätit frukost i lugn och ro. Just nu kollar jag på "say yes to the dress". Idag ska jag inte göra något speciellt förutom att beta av lite skoluppgifter. Sen är det ju final i Top Model Sverige och ett avsnitt Desperate Housewives ikväll så det ser jag verkligen fram emot! Vad ska ni göra idag? Längta till helgen? ;)

Puss /J


Miracle Nails #2

2012-04-03 @ 13:22:13

Jag har nu använt Miracle Nails i ca två veckor, dock med en liten paus i mitten då jag kände för att måla naglarna. Men visst har det blivit skillnad ändå?! Naglarna går inte av lika lätt nu och skivar sig inte, vilket var ett jätteproblem för mig förut!

Var dock försiktig med mängden när ni applicerar!! Tar man för mycket så det kommer på nagelbanden och huden på fingrarna så börjar det värka i hela nageln och det gör väldigt ont, tro mig. Men är man noga med att stryka av borsten innan applicering så går det bra. Jag är iallafall nöjd med resultatet!


2012-04-02 @ 09:01:22
Grattis på födelsedagen världens underbaraste människa!


RSS 2.0