Längtar!!!

2013-11-25 @ 01:19:00
Det blev bestämt idag att jag ska få gå på både Looptroop och Håkan!!!! Med två väldigt fina vänner dessutom. Är så sjukt lycklig just nu. Känns härligt att ha något att se fram emot denna tråkiga höst/vinter!
 
Looptroop - 5 dagar kvar!
 
Håkan - 26 dagar kvar!
 
 
 
 

2013-11-24 @ 03:26:00
 Denna bild gör mig så lycklig! 
 

Min tro

2013-11-24 @ 02:21:29
I stort sätt hela mitt liv har jag kallat mig själv för ateist. Det stämmer fortfarande, för jag tror inte att det finns högre makter, Gudar. Jag har aldrig varit särskilt intresserad av religion, inte ens som liten. Har mest tyckt att det känts flummigt när vi läst bibeln i skolan eller gått på dockteater om Jesu födelse i kyrkan. Jag både förstår och repekterar att andra tror på Gudar, men jag gör det inte. Att vara ateist betyder dock inte att man endast tror på vetenskapliga fakta. Man kan tro på andra "själsliga" saker, exempelvis karma eller att allt händer av en anledning. Man tror helt enkelt inte på Gudar.
 
Med det sagt så kommer jag till poängen med denna text; att jag är buddhist. Jag har inte alltid varit det, utan jag upptäckte buddhismen för några år sedan när jag började praktisera yoga. Till en början visste jag i stort sätt ingenting om buddhismens koppling till yoga, utan tyckte mest det var skönt bara att få praktisera yoga en gång i veckan på Friskis & Svettis. Det var inte förrän jag började på Gävle Yogaskola som jag verkligen förstod innebörden av "riktig" yoga, meditation och buddhism. Att börja på skolan är faktiskt bland det absolut bästa jag gjort, för det har helt förändrat min syn på livet. Mattias som äger skolan är så fruktansvärt duktig och inspirerande, han har lärt mig nästan allt jag kan om yoga genom hans lektioner och föreläsningar. 
 
Jag är stolt över att numera kunna kalla mig själv buddhist. Det är inte särskilt vanligt här i Sverige att man får höra att någon är det. Jag tror att många har fördomar om att man bara kan kalla sig buddhist om man bor i ett sådant land där buddhismen är den huvudsakliga religionen, men det är fel. Alla människor kan göra valet att bli buddhist, alla kan nå det s.k. uppvaknandet, nirvana. Få förstålse för det man inom buddhism kallar för "tingens rätta natur" dvs. visdomen om livet. Och det kan jag absolut påstå att jag har gjort. 
 
Det är väldigt svårt för mig att förklara vad buddhism går ut på, för precis som alla andra religioner handlar det om många olika saker och skulle jag förklara det här skulle blogginlägget bli suuuuperlångt. Om någon av er vill läsa mer exakt så kan ni göra det härdär står några av grunder man bör känna till om buddhism om man ska förstå sig på det som religion.
 
Nu har ni fått veta något nytt om mig iallafall, vilket lite var syftet med det här inlägget. Det är nästan ingen som vet om att jag är buddhist nu för det är inte direkt något jag pratar om bara sådär ändå. Typ när jag träffar nya människor säger jag inte direkt "hej jag är buddhist!" hahaha. Och det är även väldigt svårt att förklara för mina vänner varför jag är det. Det kanske kommer en mer konkret förklaring här på bloggen senare om just varför jag kallar mig buddhist, men det får bli i ett annat inlägg isånnafall för annars blir detta på tok för långt.
 
 
 
 
 

Kontur och highlight

2013-11-24 @ 00:59:00

Här är en tutorial på hur man sminkar konturer och highlights likt Kim Kardashian.
Det ser ut som en galen indianmålning i början men det blir riktigt bra sen när man "bländar" ut allt. Jag använder mig lite av denna metod för att skapa lyser i ansiktet, dock inte alls så noga som det visas här. Jag jobbar med ett ljust mattgörande puder och skapar sedan skuggor/former i ansiktet med hjälp av solpuder. Jag brukar markera näsan och tinningarna/kindbenen/käkbenen. Highlighter har jag mest under ögonbrynen. Det är en intressant teknik som visas i videon iallafall och kan vara kul att kunna!

-

2013-11-20 @ 00:56:00
 Cause Ive been breathing ashes in,
And Ive been waiting for something to carry you away.
 

Almost Everything

2013-11-20 @ 00:36:00
Denna låt går på repeat just nu. Ge mig styrka.
 
Michael Grubbs är förövrigt en av de absolut bästa och begåvade sångare/musiker jag vet. Blev helt förtrollad vid hans medverkan i One Tree Hill och har älskat hans musik sedan dess. Så fruktansvärt bra. Mitt hjärta slår för denna typ av helt magisk musik.

Members

2013-11-19 @ 00:21:22
Jag har varit medlem på Members ett tag nu och sett massa fina saker, men har inte riktigt haft råd att beställa något. Men imorse såg jag att denna klänning var med i den nya klänningkampanjen, och just den här klänningen har jag alltid tyckt varit så otroligt fin. Försökte till och med specialbeställa den i vitt inför studenten men det gick inte. Det var 80% rabatt på klänningen via Members, alltså kostade den nu 99 kr. Jag hade dessutom 50 kr i Memberspengar sedan jag blev medlem (det får alla nya medlemmar), så jag beställde alltså klänningen för 49 kr!!!! Helt sinnes. dock tillkom frakt på 39 kr, men ändå. Sjukt billigt. Så det var ingen tvekan att beställa :D
 
Om du vill ha en inbjudan till Members, skriv din mailadress i kommentarsfältet så skickar jag en!
 
 
 
 

-

2013-11-14 @ 01:49:00

Inbillar jag mig eller har mitt hår växt som attan på senaste?
 
/Jag bloggar från sängen just nu faktiskt, ska precis sova så det fick bli en snabb mobilbloggning. Jag suger så hårt på att lägga mig i tid alltså.... Det spelar ingen roll hur mkt jag har bestämt mig innan. Kanske bör söka hjälp för mitt nattuggleproblem haha! Twitters fel!
 
Var på AF idag på infomöte om jobbgarantin för ungdomar. Får hoppas att det medför någonting bra. Får dock inte pengar förrän sista veckan i december så får leva snålt nu om jag ska ha råd med julklappar :(
 
Godnatt



Sjukt bra fredag

2013-11-10 @ 01:13:53
Igår stod festligheter på schemat så det hette duga! Gammal hederlig lokalfest med en del av gamla klassen och en stor näve bomhusfolk. SÅ rolig kväll!! Kan inte ens minnas en enda kväll som varit tråkig/dålig med mina tjejer, och resten av folket var superroligt sällskap. Speciellt roligt att träffa de från klassen! 
 
Kvällen resulterade i galen dans, bodyshots och mera! Strax före 3 stapplade en nöjd Jennifer hemåt. Tack alla som var med och gjorde kvällen så bra!
 

Äntligen va?

2013-11-07 @ 23:24:26
Hej på er! Jag tänkte att det var dags för er som faktiskt brukar gå in på min blogg regelbundet att få se något annat än en bild på scones. Trevligt va? Haha! Jag vet hur fruktansvärt värdelös jag varit på att uppdatera på sistone, men jag blir glad iallafall när jag ser att några få fortfarande hittar hit. Har en liten dip just nu, går liksom lite i motvind. Försöker filura ut hela livet ungefär, och det är inte det lättaste ska jag säga. Känns lite som jag har en identitetskris typ. Har inte en aning om vad jag vill göra med mitt liv, det känns som att vad som helst kan hända just nu. Det kanske egentligen inte är en dålig sak, men jag som person tycker om när jag åtminstone har lite koll på tillvaron. Antar att det är nyttigt dock att jag får utmana mitt kontrollbehov! 
 
Jag upptäckte precis en helt underbar låt som jag inte fattar hur jag kan ha missat tidigare. Snäll nog som jag är så delar jag med mig av denna lycka.

RSS 2.0