Du räddar mig alltid

2013-03-13 @ 17:53:00
I 7 hela år har du funnits vid min sida. Dina ord har tröstat mig när ingen annans kunnat. Och du vet inte ens om det själv. Jag önskar att jag kunde förklara för dig vilken skillnad du gjort i mitt liv, genom att dela med dig av ditt. Även idag gjorde du mirakel. Att nya singeln släpptes idag när jag behövde det mer är någonsin förr, var helt underbart.
 
Always and forever.
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2024&artikel=5471959&play=4469805&playtype=Ljudklipp

-

2013-03-13 @ 01:07:04
Tom. Jag känner mig tom. Tom på tårar, tom i hjärtat, tom på allt.

It's okay to be afraid, but it will never be the same

2013-03-08 @ 22:23:00
 

Hårtips

2013-03-05 @ 22:52:00
Mitt hår har växt som attan det senaste halvåret, har aldrig haft så långt hår som jag har nu! Så något måste jag ju helt klart göra rätt i min hårvård trots att jag inte är utbildad frisör eller så, haha. Jag tänkte därför dela med mig av mina personliga tips för hur man ger håret en chans att växa sig långt.
 
Investera i ett riktigt bra schampo. Jag lovar er att frisörschampon inte är överskattade! Jag började använda det för ett halvår sedan i ett desperat försök att kunna behålla hårfärgen längre än med vanligt schampo, men märkte ganska snart att det inte bara hjälpte mot hårfärgen. Efter bara några veckor fick håret bättre kvalitet, och jag har fått mycket mindre slitna hårtoppar. Jag köper mina frisörschampon på http://www.bangerhead.se och den sidan rekommenderar jag verkligen! För ca 200 kr får man ungefär en halvliter vanligt bra frisörschampo, det är flera hundra kr billigare än på salonger. Produkterna från Bangerhead är av bra kvalité med, det är snabb leverans och man får ett litet roligt varuprov med varje paket. Vad det gäller balsam så är frisörbalsam också såklart bäst, men har du som jag bara ett studiebidrag att leva på varje månad rekommenderar jag dig att satsa på shampot istället då det är viktigast för att minska slitaget på håret.
 
Tvätta håret sällan. Ni har hört det förut men jag säger det igen, tvätta aldrig håret mer än 2-3 ggr per vecka! Om man bara har lite tålamod så vänjer sig håret ganska fort med att tvättas så sällan, och man blir istället fortare fet i håret om man tvättar det ofta. Jag har som tumregel att tvätta det var tredje dag. Försök tänka ut ett "tvätta håret" schema i huvudet så kommer det kännas lättare. Har man svårt att stå ut tredje dagen kan jag varmt rekommendera torrschampo! Det finns väldigt bra budgetvarianter, som t.ex. Proffs torrschampo.
 
♥ Borsta inte håret varje dag. Jag kan tänka mig att många tjejer har som rutin att borsta håret varje morgon, kväll eller liknande. Men gör inte det!! Att borsta håret sliter väldigt mycket på topparna. Jag borstar endast mitt hår innan jag ska tvätta det, alla andra gånger reder jag försiktigt ut tovor med fingrarna, vilket funkar 9/10 gånger. OBS. Borsta absolut inte håret när det är blött! Det sliter extra mycket.
 
♥ Försök att inte föna håret alls. Planera in dina duschtillfällen så att du så ofta som möjligt kan låta det självtorka. Om man är en sån person som brukar duscha på morgonen kan det kanske vara värt att överväga att duscha på kvällen och låta håret självtorka i en fläta eller liknande över natten. Jag personligen fönar aldrig mitt hår, vilket jag tror har varit till oerhört stor fördel för mig. Om du absolut måste föna håret, så gör det aldrig någonsin utan värmeskydd. Värmeskydd ska förövrigt självklart alltid användas innan man använder sig av något varmt hårverktyg så som plattång osv.
 
♥ Locka håret med en plattång. Om du gillar att locka ditt hår och ofta gör det så rekommenderar jag varmt att köpa en bra kombi plattång som du även kan locka håret med. Fördelen med att locka håret med plattång är att man inte stannar upp med tången så som man gör med en locktång. Att hålla kvar en 200 grader varm locktång vid håret i ca 10-20 sekunder sliter otroligt mycket på håret, så gör detta så sällan det bara är möjligt.
 
♥ Dra och slit aldrig i håret. Jag vet själv hur det är, man blir tokig när man t.ex. gjort en "bulle" med håret och sen vill det inte lossna från tofsen. Men försök att ta det lugnt och försiktigt när du försöker få loss håret, tänk på att håret i topparna ofta är flera år gammalt och redan har slitits mycket!
 
♥ Klipp dig sällan. Man får ofta höra av frisörer att det är bäst att klippa håret ca var tredje månad. Detta vill jag direkt påstå absolut inte stämmer för alla! Klipp dig aldrig för att det enligt tiden "är dags", det kan vara totalt onödigt. Det enda riktiga sättet att veta om ditt hår verkligen behövs klippas är att sitta under en stark lampa och titta noga på dina toppar. Det brukar alltid vara en liten del av topparna som är något slitna eller kluvna, så att några enstaka är det tycker inte jag är en anledning att klippa sig. Däremot när en övervägande del av topparna ser slitna och kluvna ut, och ditt hår börjar kännas lite stramt och livlöst, är det dags att klippa sig. Jag själv klipper mig max 2 ggr per år, och det tror jag räcker bra för de flesta så länge man tar hand om håret mellan gångerna. 
 
Detta var det jag hade att dela med mig av, hoppas det hjälper någon av er som kämpar med att få håret att växa! Bildan nedanför är att sjukt dålig kvalitet, men den nyaste bilden som visar hur långt mitt hår är just nu.

Sneak peak!

2013-03-04 @ 18:06:45

Idag kom min balklänning och jag är såååå lycklig!! Här får ni en liten sneak peak på hur den ser ut, men mer får ni inte se innan balen i maj ;)


Sjukt bra helg!

2013-03-04 @ 03:02:48

Att jag sitter här kl 3 på natten och knappt är trött än tror jag tyder på att jag haft en energigivande helg, och som den varit! I fredags hade jag en superskön kväll för mig själv med hårfärgning och serietittande hela kvällen. Träffade även min fina vän Robin på dagen så det kunde jag helt klart leva på resten av kvällen! Sen igår hade jag en så sjukt rolig tjejkväll ute med Malin och Bella, seriöst bästa!! Blev så glad under kvällen att jag kl 5 på morgonen fortfarande inte var trött. Tack tjejer för en sjukt rolig kväll! Idag har jag bara vilat hela dagen, och tagit en långpromenad med en väldigt kär vän. Imorgon börjar skolan igen och på något sätt känns det okej. När jag får ha såna här toppen helger kan jag överleva vilka tunga vardagar som helst!

Jag är så glad att jag har så fina vänner, you rock! Puss


RSS 2.0